Eesti jõudis liiklussurmades Itaaliaga samale pulgale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu märtsis juhtus Halinga vallas raske avarii, mis nõudis ühe inimelu.
Tänavu märtsis juhtus Halinga vallas raske avarii, mis nõudis ühe inimelu. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti jõudis mullu liiklussurmade arvult Itaaliaga samale tasemele ning edestas selle näitajaga mitmeid Lääne-Euroopa riike, selgub Euroopa liiklusõnnetuste andmekogu CARE andmetest.


Eestis hukkus mullu liiklusõnnetustest 100 inimest ehk 75 inimest miljoni elaniku kohta. Sama suhtarv oli eelmisel aastal ka Itaalias.

Euroopa Liidu keskmisest jäi Eesti liiklusstatistika mullu siiski kehvemaks, EL-i liikmesriikides hukkus mullu liiklusõnnetustes keskmiselt 70 inimest miljoni elaniku kohta.

Kõige halvem oli mullu liikluses olukord Rumeenias ja Kreekas, kus mõlemas hukkus mullu 129 inimest miljoni elaniku kohta. Poolas hukkus 122 inimest miljoni elaniku kohta.

Eestist tahapoole jäid ka sellised riigid nagu Bulgaaria (118 hukkunut miljoni elaniku kohta), Läti (112), Leedu (110), Luksemburg (96), Belgia (91), Sloveenia (87), Tšehhi (87), Ungari (82), Küpros (79), Portugal (79) ja Austria (76).

Euroopa Liidu kõige ohutuma liiklusega riik oli mullu Rootsi, kus liiklusõnnetustes hukkus 37 inimest miljoni elaniku kohta. Suurbritannias oli see arv 40 ja Hollandis 41. Soomes hukkus mullu liikluses 55 inimest miljoni elaniku kohta.

Mullu hukkus Eestis liiklusõnnetustes terve aasta jooksul kokku 100 inimest miljoni elaniku kohta, mida on kõige vähem viimase poole sajandi jooksul. 2008. aastal hukkus Eestis liiklusõnnetustest 132 inimest.

Õnnetuste arvu vähenemine on jätkunud ka tänavu, esimeses kvartalis hukkus Eestis liiklusõnnetustes 13 inimest, mullu sama ajaga oli liikluses surma saanud 26 inimest.

Eesti rahvuslik liiklusohutuse programm aastani 2015 on seadnud eesmärgiks, et aastas ei tohi Eestis liiklusõnnetustes hukkuda üle saja inimese.

Liikluses hukkunute arv tõusis Eestis üle saja 1947. aastal ning on alates sellest püsinud poole sajandi jooksul igal aastal üle saja. Viimase poole sajandi kõige traagilisem aasta oli 1991, kui Eestis hukkus liiklusõnnetustes 491 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles