Koort: Vene eriteenistused tunnevad Eesti valimiste vastu huvi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Margus Ansu / Postimees

Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsleri Erkki Koorti sõnul tunnevad Venemaa eriteenistused huvi Eesti valimiste vastu ning ka seekordsed kohalikud valimised pole erand.

Koort ütles Postimehele, et ei soovi kommenteerida Eerik-Niiles Krossi rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutamist. Samas on tema sõnul selge, et Venemaa eriteenistused tunnevad Eesti valimiste vastu huvi. «Kõigi nii kohalike volikogude kui ka riigikogu valimiste eel on alati märgata aktiivsuse kasvu ning ka seekordsed valimised pole mingi erand,» ütles ta.

Ta lisas mitte küll konkreetsest juhtumist rääkides, et ka poliitikutel endil ei maksaks oma käitumisega Vene eriteenistustele rünnakuteks põhjust anda.

Interpol eiras kaua aega Venemaa võimude taotlust lisada Kross rahvusvaheliste tagaotsitavate nimekirja, viidates taotluse poliitilistele motiividele, kuid muutis reede õhtul oma seisukohta. Krossi tagaotsimise põhjuseks nimetatakse piraatluse organiseerimist.

Riigiprokuratuuri hinnangul ei anna praeguseks Eesti kriminaalasjas kogutud tõendid ja Venemaalt saadud informatsioon piisavalt alust Krossi kaaperdamises kahtlustada. «Eesti on niinimetatud Arctic Sea juhtumis viinud ühises uurimisrühmas mitme teise riigiga läbi ka ise võimalikult põhjalikku uurimist. Muu hulgas on õigusabipalvetega nõutud välja Venemaal kogutud tõendeid,» ütles juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles