Pärnumaal teeb torm eriti agaralt kurja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaal said päästjad väljakutse Paide koolimajja, kust torm oli viinud katuse.
Järvamaal said päästjad väljakutse Paide koolimajja, kust torm oli viinud katuse. Foto: Lääne päästekeskus

Lääne päästekeskuse andmetel teeb öösel hoogu kogunud ning hommikuks veelgi tugevnenud torm kõige enam kahju Pärnumaal, kus päästjad on saanud juba sadakond väljakutset.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets ütles Postimehele, et praeguseks on torm hakanud eriti agaralt kurja tegema Pärnumaal, kus teenindatakse pidevalt peale tulevaid väljakutseid prioriteetide järjekorras, sest igale poole ei jätku korraga päästjaid.

Pärnumaal on päästjad praeguseks saanud 92, Raplamaal 44, Saaremaal 33, Järvamaal 15 ja Läänemaal seitse väljakutset. Hiiumaalt pole seni väljakutseid tulnud, ehkki pressiesindaja sõnul on tegu saarega, kus seniste juttude kohaselt pidanuks samuti olema korralik torm.

Saaremetsa sõnul on Lääne-Eestis juhtunud päästjatega ka mitu õnnetust. Öösel Pärnus Steffani pitsarestoranis puhkenud tulekahjus sai tema sõnul kannatada päästja, kes sai survevoolikuga löögi vastu jalga.

Kuressaares juhtus väljakutsele teel olnud päästjatega aga liiklusõnnetus, kui päästeauto sõitis pimedas kurvis otsa teele murdunud puule. Auto ega päästjad tõsiseid vigastusi ei saanud ning võisid jätkata oma tööd, ütles pressiesindaja.

Kella 6.45 ajal juhtus Pärnus õnnetus, kui rong sõitis otsa raudteele murdunud puule. Kuigi reisijad kannatada ei saanud, vigastas üks päästja puu saagimise käigus küünarnukki.

Ilmateenistuse valvesünoptik ütles hommikul enne kella kaheksat Postimehele, et Eestis kogus torm öösel jõudu ning tuul saavutas maksimaalse kiiruse täna kell seitse. Lähitundidel ei ole tema sõnul tormi vaibumist oodata.

Kõige tugevam tuul oli kella seitsme ajal saartel, kus tuulepuhangud ületasid 30 m/s. Näiteks Vilsandil oli tuule maksimaalne kiirus 33, Kuresaares 32 ja Kihnu saarel 31 m/s. Torm möllas ka Lõuna-Eestis, näiteks Valgas ulatus tuule kiirus puhanguti 26 m/s. Põhjarannikul jäid tuulepuhangud alla 20 m/s.

«Ennelõunal püsib tugev tuul, saartel ja rannikul ulatuvad puhangud 30, mandril kuni 25 m/s. Pärastlõunal hakkab tuul tasapisi nõrgenema ning õhtul jääb tuule maksimaalne kiirus alla 20 m/s,» ütles valvesünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles