Kaitseministeeriumi veebilehe töö on taastatud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium.
Kaitseministeerium. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kaitseministeerium taastas täna pärastlõunal veebilehe töö, mis oli häiritud hommikuse küberrünnaku tõttu.

Kaitseministeeriumi info- ja haldusküsimuste asekantsleri Taimar Peterkopi sõnul oli tegu primitiivse rünnakuga, kus ministeeriumi veebileht koormati üle suure arvu päringutega. «Meie spetsialistid said kiiresti asjale jaole ja praeguseks on veebilehtede töö taastatud,» ütles Peterkop.

Asekantsler rõhutas, et rünnakud ei mõjutanud ministeeriumi ja valitsemisala asutuste siseseid võrke. «Kahju ministeeriumile oli minimaalne,» sõnas Peterkop.

Tema sõnul on vara öelda, kes oli rünnakute taga. «Kindlasti analüüsime intsidendi põhjuseid ja teeme sellest omad järeldused, kuid täielikult ei ole võimalik seesuguseid intsidente ära hoida.»

Küberrünnak kaitseministeeriumi veebilehele leidis aset täna hommikul kell 09.30. Asjaolude tuvastamiseks otsustas kaitseministeerium välise veebilehe ajutiselt sulgeda ja täpsustada intsidendi asjaolusid ning põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles