PKC pidi tooma Haapsalu tehasesse tööle välismaalasi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt igapäevatööst PKC Eesti juhtmeköidiste tehases.
Pilt igapäevatööst PKC Eesti juhtmeköidiste tehases. Foto: AS PKC Eesti / Kalle Veesaar

Juhtmeköidiste ja ühenduskaablite tootmisega tegelev PKC on oma Haapsalu tehasesse tööle võtnud lätlaseid ja leedukaid, sest kohapealt ei ole ettevõttel õnnestunud töötajaid leida, kirjutab ajaleht Lääne Elu.

«Eelkõige põhitööjõud — juhtmeköidiste valmistajad. Üle kümne ja alla saja, paarikümne ringis, ütleme nii,» rääkis PKC Eesti juhatuse esimees Ivo Volkov ajalehele. Kokku töötab Haapsalu tehases tema sõnul umbes 350 inimest.

Välistööjõud saabus kuu aega tagasi ja jääb vähemalt seniks, kuni tellimusi on palju ja tehase töömaht suur — Volkovi sõnul kindlasti aasta lõpuni. Pikemas plaanis värbab PKC töötajaid teistest riikidest aga seni, kuni kohalikud tööd ei taha. «Loomulikult ei tahaks me seda teha. Välistööjõud on kallim,» nentis Volkov.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel ei tule Eestis töötavale Euroopa Liidu kodanikule kohalike omast erinevat palka maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles