Pildid: Saaremaa lähistel päästeti madalikule sattunud jaht

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna varahommikul sattus Saaremaa lähistel Allirahus roolirikke tõttu madalikule jaht Victoria. Jaht koos kahe pardal olnud inimestega toimetati sadamasse täna keskpäevaks.

Teade hätta sattunud jahi kohta tuli täna varahommikul kell 4.50. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) piirivalvelaev Valve jõudis jahi ja selle pardal olnud inimesteni kell 6.45.

«Jahil oli varasemalt roolirike ja nad ootasid ankrus ilma paranemist, et siis rooli parandustöödega jätkata. Kuna aga ilmastikolud muutusid, ei pidanud ankur paraku vastu ja jaht hakkas triivima,» kirjeldas sündmuste käiku PPA piirivalvelaeva Valve komandör Vaido Luks.

Kõrge veeseisu tõttu ankrust lahti pääsenud jaht triivis seejärel Allirahu lähistel madalikule.

Jahti asus päästma piirivalvelaev ning otsingusse kaasati ka politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter. Jaht koos pardalolnud inimestega toimetati Roomassaare sadamasse kell 11.50.

Politsei- ja piirivalveamet tuletab kõigile meresõpradele meelde, et oma mereleminekust tuleks kindlasti teavitada kõiki lähedasi ja võimalusel ka merevalvekeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles