Haapsalu politseijaoskonna juht: Kruusma sportlik sõidustiil püüdis tähelepanu

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lähistel hukkus novembris BMW ja veoauto kokkupõrkes neli noort meest.
Haapsalu lähistel hukkus novembris BMW ja veoauto kokkupõrkes neli noort meest. Foto: Lääne prefektuur

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul äratas laupäeval nelja hukkunuga õnnetuse põhjustanud Madis Kruusma sporlik sõidustiil mõned tunnid enne avariid politsei tähelepanu. 

Kaldma mainis ka, et Kruusma kinnipidamisteni mõned tunnid enne õnnetust ei viinud elanikelt saadud vihjed, vaid noormehe sõidustiil Haapsalu kesklinnas, mis jäi politseile silma. «Sõidustiil oli sportlik ehk siis järsud kohaltvõtud, järsud kurvivõtud ja sõiduk tegi ka üsna sporlikku häält,» sõnas politseijaoskonna juht. «Sellel ei olnud mingid tavalised summutid, vaid oli midagi ise ümberehitatud.»

Kruusmaa peeti ööl vastu laupäeva kella 02.00 ja 05.00 vahel kahel korral kinni ning mõlemal korral viibis ta autos üksi ning oli kaine. Viimane kontroll Haapsalu kesklinnas leidis aset kell 4.44.

Kella 07.00 paiku sõitis Haapsalust mõne kilomeetri kaugusel Herjava küla lähistel Kruusma juhitud BMW, kus viibis peale tema veel neli inimest, kõrvalteelt peateele ning kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu tulnud veoautoga. Avariis hukkus Kruusma ise ning kolm autos viibinud noormeest. Juhi kõrval istunud alaealine tütarlaps viidi haigalsse.

Selle, kas Kruusma oli õnnetuse hetkel joobes, selgitab ekspertiis, mille tulemused Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kuke sõnul ilmselt kolmapäeva hommikul saabuvad.

Kukk ütles, et prokuratuur selgitab menetluse käigus, milline oli sündmuste käik – kas õnnetusse sattunud auto roolis olijad vahetusid. «Näiteks esimese öise kontrolli ajal ei olnud roolis Madis Kruusma,» ütles ta Lääne Elule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles