Raplamaa rahvaliitlased toetasid ülekaalukalt sotsidega ühinemist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu Rapla maakonnaühendus otsustas neljapäeval valdava häälteenamusega toetada ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).


Erakonna Rapla maakonnaühenduse esimees Tõnis Blank rääkis Postimees.ee'le, et 36st konverentsil osalenud delegaadist hääletas 35 ühinemise poolt ning üks oli vastu. «Hääletamine oli salajane, sedelitega.»

Blank sõnas, et hääletamisele eelnes üsna põhjalik arutelu, kus räägiti erinevatest tuleviku stsenaariumitest. Arutlusele tuli ka võimaliku uue erakonna nimi, kuid selles osas eraldi seisukohta kirja ei pandud.

«Pidasime olulisemaks sisulist poolt, et kuidas oma seniseid väärtushinnanguid ja ideoloogiat ühises paadis edasi kanda,» ütles Blank.

Varemalt on oma seisukoha ühinemise osas teatanud Lääne-Virumaa MKÜ ja Saaremaa, kes olid ühinemise poolt ning Valgamaa, kes oli ühinemise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles