Kultuuriministeeriumi spordi asekantslerina jätkab Tõnu Seil

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Seil
Tõnu Seil Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kultuuriminister Rein Lang kinnitas tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul kultuuriministeeriumi spordi asekantsleriks taas Tõnu Seili, kes on sama ametit pidanud alates 2008. aastast.

Kultuuriministeeriumi teatel seisab Seilil uuel viieaastasel ametiajal ees ülesanne koostada järgmise aasta lõpuks strateegiadokument «Eesti sport 2020». Seil pidas oluliseks ka liikumis- ja spordiaasta edukat rakendamist, maakondliku tasandi sporditegevuse toetamise ümberkorraldamist, treenerite olukorra kaardistamist ja selle parandamisele kaasaaitamist, noortespordi arendamist ning dopingu- ja sporditulemustega manipuleerimise vastast võitlust.

Lisaks nimetas Seil vajalikuks jätkata head koostööd Euroopa Komisjoni ja Euroopa Liidu ekspertrühmadega enne Eesti eesistumist aastal 2018, kokku panna Eesti spordi ajalugu ning tuua ka edaspidi Eestisse heal tasemel rahvusvahelisi võistlusi, teatas ministeerium.

2008. aastast spordi asekantslerina töötanud Seil on varem juhtinud ministeeriumi spordiosakonda ning olnud seotud dopinguvastase võitluse, koolispordi, spordimeditsiini ja sporditeabe kogumise ning koolitustega. Seil on ka mitme riigi osalusega sihtasutuse nõukogu esimees või liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles