Simson Keskerakonna toetusest: see näitab, et Eesti valijad ootavad muutust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul näitab erakondade populaarsustabelis esikohta hoidva Keskerakonna toetus, et Eesti valijad ootavad väsinud Reformierakonna asemele muutust.

«Muutust riigi tasemel kehastab kõige usutavamalt Keskerakond. Arvan, et siin on oma roll sellel, millest me kõneleme,» ütles ta Keskerakonna 29-protsendilist toetust kommenteerides. «Oleme rääkinud aastaid probleemidest, millest nüüd räägivad Riigikontroll ja paljud sõltumatud eksperdid. Oleme rääkinud väljarändest ja sellest, et maakoolide kinnipanemine ohustab regionaalset arengut. Nüüd on see muutunud üldteada murekohaks.»

Simsoni arvates on Reformierakonna toetuse languse taga inimeste teadmine, et erakond on väsinud ja tülpinud. Ta märkis ka, et sel ajal, mil Andrus Ansip on olnud peaminister, on Reformierakond teinud läbi suure tõusu ning langenud partei normaalsele toetustasemele.

«Kõik teavad, et peaminister on lubanud ära minna, aga nüüd hoiab toolist kinni ja enne nende toetusega midagi ei juhtu, kui on selge uus liider välja käidud. Ansipi lubadus, et ta uues valitsuses peaminister ei ole tähendab minu arusaamise järgi, et ta ei saa järgmistel parlamendivalimistel olla Reformierakonna nimekirja vedaja. Seni kuni ei teata, kes see on, pole ka valijatel kindlust, et see väsinud seltskond toetust väärib.»

IRLi toetuse kasvuks peab ta Eerik Niiles Krossi kampaaniat kohalike omavalitsuste valimiste ajal. «IRL peab aitäh ütlema kampaaniameistritele ja Eesti mudellennunduse aktivistidele. Tal oli särtsum kampaania ja teistsugune tegutsemine, millega nad võtsid matti ka Reformierakonna toetusest,» lausus Keskerakonna aseesimees.

Simson ei usu aga, et arvamusküsitlused valitsuses suuri pingeid põhjustavad. «Arvan, et pingeid põhjustavad lähenevad valimised ja ametikohtade jagamised. Rohkem kui üks avaliku arvamuse reiting, põhjustab kindlasti pingeid see, kui tuleb kahe vahel ära jagada eurovoliniku ihaldusväärne ametipost.»

Täna avaldatud TNS Emori uuringu järgi oli novembris populaarseim partei Keskerakond, keda toetas 29 protsenti küsitletutest. Keskerakonnale järgnesid Sotsiaaldemokraatlik Erakond 23, IRL 22 ja Reformierakond 18 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles