Reformierakond kulutas valimiskampaaniale 1,9 miljonit eurot

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu aega veebis rindu paljastama kutsunud kampaania lõppes Reformierakonna T-särkide näitamisega linnavalitsuse ees.
Kuu aega veebis rindu paljastama kutsunud kampaania lõppes Reformierakonna T-särkide näitamisega linnavalitsuse ees. Foto: Pm

Reformierakond esitas täna erakondade rahastamise järelevalve komisjonile kohalike valimiste kampaania aruande.

Aruandes esitatud kogusummaks kujunes 1,9 miljonit eurot, mis sisaldab ka kulutusi pool aastat enne kohalikke valimisi alanud erakonna imagokampaaniale, teatas erakond.

«Meie nimekirjades kandideeris sel korral rekordarv kandidaate rekordarv piirkondades – 2379 kandidaati 156 nimekirjas ning pidasime selguse ja läbipaistvuse huvides õigeks lisada kohalike valimiste kampaania aruandesse ka kevadel alanud erakonna imagokampaaniale tehtud kulutused, seetõttu sai valimiskulude maht võrreldes varasemate kohalike valimistega suurem,» selgitas Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

«Kõik arved, mis erakonnal aruande esitamiseks veel tasumata on, tasume esimesel võimalusel. Oleme alati järgmistele valimistele läinud võlgnevusteta ja nii ka seekord,» lisas ta.

Reformierakond saavutas nendel kohalike valimistel läbi aegade paremuselt teise tulemuse, võites valimised Valgjärve, Kõlleste, Kärla, Karula, Hummuli, Ülenurme, Iisaku, Avinurme, Vastse-Kuuste, Koigi, Nõva, Jõelähtme, Ahja, Puurmani, Laeva, Puka, Kaarma, Raasiku, Rae ja Räpina vallas ning Keila, Elva, Haapsalu, Kunda, Saue, Võru ja Tartu linnas. Maakondade lõikes võttis Reformierakond valimisvõidu Põlva-, Lääne-, Saare-, Harju- ja Tartumaal.

Erakonnad, kes esitavad oma tuluaruande korra kvartalis, peavad seekordses aruandes esitama vaid valimiskampaania kulutused. Aruanded tuleb sisestada erakondade rahastamise järelevalve komisjoni uude infosüsteemi.

Kohalikud valimised toimusid 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles