Rull: Reformierakonnal tuleb kultuuriministri-kivi kaelast saada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull
Ivo Rull Foto: Postimees.ee

Kui Reformierakond tahab oma maine parandamiseks midagi teha, tuleb neil kultuuriminister Rein Langist esimesel võimalusel vabaneda ning alles seejärel edasi vaadata, kuidas on kahju võimalik hüvitada, leiab suhtekorrraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull.

«Täna on Reformierakonnal käes üks võimalus, mida, tundub, et ei kasutada - väga ebapopulaarsest minister Rein Langist, kes viimastel valimistel kogus erakonnale 29 häält ja on viimasel nädalal Sirbi ümber toimuvas skandaalis kõik loomeliidud enda vastu häälestanud ja suure osa kultuuriavalikkusest – temast ühel või teisel moel vabanemine oleks Reformierakonna mainele nii hetkel kui pikemas perspektiivis kasulik,» ütles Rull Postimehele, pakkudes võimalusi, kuida Reformierakond saaks oma reitingulanguse peatada.

Kuivõrd riigikogu alanud umbusaldusavaldus riigikogus ilmselt läbi kukub, oleks Rulli sõnul veel kohe teine võimalus, et pärast seda Rein Lang astuks ise tagasi. «Vaadates Rein Langi viimaseid teleesinemisi, ma natuke kahtlen tema võimekuses sellist riigimehelikkust üles näidata.»

«See vähemasti mingil hetkel sellise järjest kumuleeruva kriitikalaine aasta lõpuks ilmselt võtaks maha. Olen oma Facebookis, kus on kümneid reformierakondlasi, juba alates Sirbi skandaali esimestest hetkedest kirjutanud, et härrased, kas te ei näe, et uus ACTA on tulemas,» hoiatas Rull.

«Sirp on umbes samasugune nähtus, nagu kaks aastat tagasi oli ACTA – paljud, kes ei olnud ACTA tekstiga tuttavad ega ole ka Sirbi lugejad, tunnevad, et neile tehakse liiga antud teema väliselt. Hoopis laiem avalikkus on täna Sirbi taha tulnud, kes tegelikult ise ka tunnistavad, et Sirpi ei telli ega pidevalt loe, aga see, kuidas Reformierakond oma telefoniõigust kasutades pani sinna suvalise inimese, kes leiab, et see leht vedeles maas ja tal on oma punt, kellega seda teha, siis see on ka paljudele mittelugejatele täiesti vastuvõetamatu,» arutles Rull.

Rull meenutas, et kui enne ACTAt oli Reformierakonna toetus üle 30 protsendi ja pärast rahastamisskandaali kukkus 10 protsenti ning hiljem veel 10 protsenti, siis see näitabki, et iga kahju mõjutab pikemat protsessi omal moel. «Iga skandaal jätab oma jälje ja annab järgmisele skandaalile ette teatud fooni. Kas erakond saab kivi allakäiguteel veeremisel peatuma või mitte, sõltub konkreetsetest sammudest,» lausus suhtekorraldaja.

«Nii et täna ma oskan vaid öelda: kui te oma kultuuriministri-kivi kaelast ära saate, lugupeetud reformikad, siis läheb teil kergemaks. Mis edasi saab, kuidas riigieelarve vastu võtate ja kuidas järgmisel aastal käitute, selle pealt hakkavad teie toetajad tegema oma järgmisi otsuseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles