Viljandisse riigigümnaasiumi loomise lepe saab allkirjad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigigümnaasiumi loomisega loodetakse muuhulgas tõsta õppetaset.
Riigigümnaasiumi loomisega loodetakse muuhulgas tõsta õppetaset. Foto: Margus Ansu / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium ning Viljandi linnavõim allkirjastavad esmaspäeval leppe Viljandisse riigigümnaasiumi loomiseks.

Kokkuleppele kirjutavad alla haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, Viljandi linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ning Viljandi meer Kalle Jents.

Vastavalt Viljandi linnavolikogu käesoleva aasta 28. aprillil vastu võetud otsusele ning ministeeriumi ja Viljandi linna vahelisele kokkuleppele on ümberkorralduste ja uue kooli loomise tähtaeg 2012. aasta 31. august.

Tarmo Looduse sõnul on koolivõrgu ümberkorraldamise eesmärk luua jätkusuutlik koolivõrk Viljandis. «Kuni seitsme õppesuunaga gümnaasium pakub piisava arvu valikkursusi, mis annab õpilastele suurema võimaluse kujundada endale individuaalne õppekava ja tagab edasises elus parema läbilöögivõime tööjõuturul,» ütles Loodus.

Ta lisas, et riik hakkab nõudma uue õppekava rakendamist 2012. aasta sügisest ja selleks ajaks peaks Viljandis uus kool valmis olema.

Loodavas riigigümnaasiumis saavad õppida kõik Viljandi linna koolide õpilased, kes õpivad gümnaasiumiastmes. Riigigümnaasiumi õpilaseks vastuvõtmisel eelistatakse Viljandi linna ja sõlmitava kokkuleppega ühinevate teiste omavalitsuste lapsi.

Riigigümnaasiumi asukohaks saab Hariduse 2 asuv kinnistu, kus praegu asub Valuoja põhikool. Kinnistu võõrandatakse kooli tarbeks AS-le Riigi Kinnisvara.

Ainult gümnaasiumiklassidega riigigümnaasium moodustatakse Viljandis Carl Robert Jakobsoni nimelise gümnaasiumi, Paalalinna gümnaasiumi ja maagümnaasiumi baasil. Need koolid kujundatakse vastavalt Viljandi linnavolikogu otsusele ümber põhikoolideks põhimõttel, et igasse linna piirkonda jääb üks põhikool. Valuoja põhikool ühendatakse praeguse Jakobsoni gümnaasiumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles