Soome kohus mõistis eestlannale lastemõrva eest eluaegse vangistuse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad mullu oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt.
Politsei leidis kahe imiku surnukehad mullu oktoobri alguses Helsingi lähedal Nurmijärve vallas Klaukkalas. Ühe surnukeha leidsid korrakaitsjad eramajast prügi alt ja teise maja lähedalt tühermaalt. Foto: Postimees

Soome Hyvinkää kohus mõistis täna eestlanna Karmen Kivilo süüdi vastsündinud kaksikute mõrvas ja karistas teda eluaegse vangistusega.

Kohus mõistis 27-aastase Kivilo süüdi kahes mõrvas ja kahes hauarahu rikkumises, kirjutab Helsingin Sanomat.

Eluaegset vangistust nõudis naisele ka prokurör. Naine kuriteosüüdistusega ei nõustunud. Naise kaitsja väitis kohtus, et lapsed sündisid surnutena, seega ei ole alust naist mõrvas süüdistada.

Süüdistuse järgi mõrvas naine oma vastusündinud kaksikud mullu juunis vahetult sünnituse järel ja peitis need oma Klaukkalas asuvasse elukohta.

Keskkriminaalpolitsei leidis ühe lapse surnukeha möödunud aasta oktoobris Nurmijärve maakonnas Klaukkala külas läbiotsimise käigus. Kui üks surnukeha leiti korterist, siis teine surnukeha leiti külast paari kilomeetri kauguselt tühermaalt. Vastsündinud kaksikud - poiss ja tüdruk - tapeti juunikuu lõpus.

Alguses uuris politsei juhtumit kui tapmist, kuid muutis tapmiskahtluse mõrvakahtlustuseks, kuna uurimise käigus ilmnes, et lastelt elude võtmine oli ettekavatsetud. Samuti andsid kahtlustuse muutumiseks alust laste vigastused.

Uurimisandmete kohaselt teadis laste sünnist ainult ema ning politsei andmetel ei teadnud ka laste isa naise rasedusest. Ka ei selgunud uurimise käigus ühtegi üksikasja, mis annaks tunnistust laste isa seotusest laste surmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles