Randpere: suud räägiti puhtaks, aga arutelud pole lõppenud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni aseesimehe Valdo Randpere sõnul toimus erakonna eilsel volikogu koosolekul aus ja avameelne arutelu, kus peeti vajalikuks edaspidi paremini läbi mõelda erakonna otsused ja neid erakonna sees ka senisest põhjalikumalt arutada.

Randpere sõnul arutas volikogu eile nii kultuuriministri tagasiastumiseni viinud sündmuseid, analüüsis valimistulemusi kui kuulas volikogu liikmete sõnavõtte. Volikogusse kuuluvad ministrite ja riigikogu liikmete kõrval juhatuse liikmed ning kõigi maakonna- ja piirkonnaorganisatsioonide esindajad.

Tema sõnul kõlas koosolekul palju arvamusi selle kohta, kuidas praeguses olukorras edasi minna ning mida oleks tarvis muuta. «Kõigis sõnavõttudes oli olemas ka mingi kriitiline noot. Kindlasti ei ole volikogu ega ka meie muud koosolekud sellised, kus üksteisele ainult mett moka peale määritakse,» ütles ta.

Randpere sõnul räägiti kokkusaamisel suud puhtaks, kuid arutelud pole sellega veel lõppenud – need jätkuvad muu hulgas näiteks fraktsiooni koosolekutel.

Osa asju, mida me oleme teinud… mina ka ei arva, et nad päris meie maailmavaategagi enam kokku langevad.

Üks järeldus, mis volikogul tehti, oli tema sõnul see, et edaspidi tuleb märgatavalt parandada sisekommunikatsiooni. «Meil on ju kõik tehnilised vahendid ja võimalused olemas, et omavahel asju arutada, aga oleme ka seal tihtipeale passiivsed olnud,» lausus ta.

Randpere sõnul pole talle võõras, et kui mõni teema läheb ebameeldivaks, tõuseb pliiats aeglasemalt kui siis, kui edasi on vaja anda mõni rõõmusõnum. «Raskemate teemade arutelu peab intensiivistama just sellepärast, et erakonna edukus sõltub suurel määral sellest, kuivõrd me erakonnana tervikuna oleme informeeritud ja jagame neid vaateid, aateid, seisukohti ja samme, mida me ette võtame,» märkis ta.

Samuti avaldas ta arvamust, et edaspidi tuleb paremini läbi mõelda, milliseid ettepanekuid millal, kuidas ja kas üldse peaks Reformierakond tegema. «Osa asju, mida me oleme teinud… mina ka ei arva, et nad päris meie maailmavaategagi enam kokku langevad,» ütles ta näiteks rahandusministeeriumist tulnud maksuettepanekutele viidates.

Randpere kinnitusel ei saa eeldada, et ühe ettevõtja kõige suurem mure, millega ta õhtuti magama läheb ja hommikuti tõuseb, on see, kuidas saaks maksta rohkem makse. Tema sõnul mõtleb ettevõtja ikkagi sellele, kuidas teenida võimalikult palju kasumit, ning riigi asi on luua talle ettevõtluseks võimalikult soodsad tingimused. «Sellest sõltub kõik – nii palgad kui pensionid kui maksutulu. Selles mõttes ei tohi eesmärki ja vahendeid segi ajada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles