Kohus saatis mehe tapmise eest pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus saatis esmaspäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi tappis joomingu käigus teise mehe vähemalt kümne noahoobiga.

Kohus leidis, et 40-aastase Aleksei Mamkitševi süü tapmises on tõendatud ning tal tuleb selle eest vanglas veeta seitse ja pool aastat. Prokurör nõudis süüalusele üheksa aastast vangistust.

Mamkitševi kaitsja leidis eelnevalt, et kohus pidanuks tapmissüü ümber kvalifitseerima provotseeritud tapmiseks, kuna ohver oli väidetavalt oma väljakutsuva käitumisega ise veretöö esile kutsunud.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel tungis purupurjus Mamkitšev tänavu 19. juuni öösel Tallinnas Puhangu tänaval asuvas ühiselamutoas alkoholi tarvitamise käigus kallale oma 1960. aastal sündinud tuttavale ja lõi teda vähemalt kümnel korral noaga. Samuti peksis Mamkitšev meest käte, jalgade ja tuvastamata esemetega. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Politsei pidas Mamkitševi kuriteos kahtlustatavana kinni samal päeval ja kohus võttis ta prokuröri taotluseks eeluurimise ajaks vahi alla. Lahkamisel selgus, et ohvril oli seitsmepromilline joove, Mamkitševil oli aga veel päev pärast tapmist 2,5-promillises joobes. Hiljem väitis Mamkitšev, et ohver oli teda rünnanud, kuid tema juttu kinnitavaid tõendeid politsei uurimisel leida ei suutnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles