Eesti päästeeksperdid: Filipiinide purustused olid erakordsed

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuunist laastatud Filipiinid
Taifuunist laastatud Filipiinid Foto: SCANPIX

Eesti päästjad lõpetasid oma missiooni maailma ühest tugevamast taifuunist räsitud Filipiinidel ning naasid koju, ekspertide sõnul ei ole nad varem nii ulatuslike taifuuni tagajärgedega kokku puutunud.

Täna hommikul jõudsid Eesti päästeeksperdid Mart Käit ja Enn Eberg koju ning kuigi mõlemad mehed on juba kogenud päästemssioonidel käijad, oli Filipiiinidel kogetu esmakordne, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See oli mul neljas missioon ja ma küll ei olnud Haitil, aga olen kolleegidelt kuulnud, et Haiti maavärin ei olnud ligilähedanegi sealsele olukorrale,» rääkis Käit.

Mart Käiti sõnul olid kohalikud elanikud meedia maalitud eelpildile vastupidiselt hoopis sõbralikud ja tänulikud ning mingit ohtu elule ei tuntud hetkekski. 

Eestlaste ülesanne oli abiorganisatsioonidele elutingimuste loomine ning nii võeti Eestist kaasa kõik baaslaagri püstitamiseks vajalik, ehitati Filipiinidel üles ja hoiti töös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles