Andres Herkel lahkub IRLi fraktsioonist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nädalavahetusel Vaba Isamaalise Kodaniku esimeheks valitud Andres Herkel lahkub riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonist.

IRLi fraktsiooni esimehe Kaia Iva sõnul andis Herkel täna teada, et lahkub IRLi fraktsioonist ning keskendub edaspidi Vaba Isamaalise Kodaniku tegevusele. «Andres Herkel valiti nädalavahetusel MTÜ Vaba Isamaalise Kodaniku esimeheks ning tema samm lahkuda IRLi fraktsioonist on mõistetav. Täname Andrest IRLi fraktsioonis seni tehtud töö eest,» lausus ta.

Herkel ütles ERRi uudisteportaalile, et lahkus eelmisel talvel IRLi juhtorganitest ning on end sestsaati järjest selgemini sidunud MTÜga Vaba Isamaaline Kodanik.

«Arvan, et nüüd on kõige selgem edasi minna, kui lahkun IRLi fraktsioonist riigikogus. Siis saan ma ka vabamalt esitada algatusi, mida õigeks pean. Nõnda on kõige õigem, sest eelnõude ja muude ettepanekutega tehtud soolokäigud häiriksid fraktsiooni, samas kui minu ettepanekute takerdumine lõpmatusse arutamisse ja kooskõlastamisse häiriks mind,» põhjendas ta ning lisas, et plaanib lähiajal ka erakonnast välja astuda.

Oma otsuse tõttu pidi Herkel lahkuma ka põhiseaduskomisjonist, kuhu hakkab tema asemel kuuluma Kaja Kreisman. Herkelist sai riigikogu juhatuse tänase otsusega riigikaitsekomisjoni liige.

Herkeli lahkumise järel jääb IRLi fraktsiooni 22 saadikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles