Kesk-Aafrika vabariigi kaoses hukkus kaks Prantsuse sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid püüavad Kesk-Aafrika vabariigis korda luua.
Prantsuse sõdurid püüavad Kesk-Aafrika vabariigis korda luua. Foto: SCANPIX

Kesk-Aafrika vabariigis hukkus lahingus kaks Prantsuse sõdurit, teatas täna president Francois Hollande.


Prantsusmaa rahvusassamblee spiiker Claude Bartolone rääkis ajakirjandusele, et hukkunud olid kaks langevarjurit, kes langesid riigi pealinna Bangui lennuvälja läheduses toimunud lahingus.


«Nad said viga ning viidi väga kähku meditsiinipunkti, ent kahjuks ei õnnestunud neid enam päästa,» sõnas Bartolone.

President sõnas leinateates, et sõdurid hukkusid paljude teiste elude päästmiseks ning kinnitas, et usub Prantsuse ja Aafrika sõdurite võimekusse turvalisuse tagamisel KAV-is, et tagada selle elanike julgeolek ning humanitaarabi pääsemine abivajajateni.

Tegu oli esimeste teenistussurmadega äsja alanud ÜRO mandaadiga sõjaväelises operatsioonis. ÜRO andis loa sekkumiseks möödunud nädala neljapäeval, misjärel suurendas Prantsusmaa KAV-is viibivate sõdurite hulka 1600ni.

BBC korrespondendi Thomas Fessy sõnul alustasid Prantsuse väed koostöös Aafrika rahuvalvajatega eile operatsiooni, mille eesmärgiks on desarmeerida nii omaette tegutsevad relvastatud rühmitused kui moslemivõitlejad, kes väidavad end kuuluvat värskelt loodud rahvusarmeesse.

Pärast märtsikuist riigipööret, mil mässuliste juht Michel Djotodia kukutas president Francois Bozize, on KAV-is valitsenud kaos. Djotodiast sai kristlaste enamusega riigi esimene moslemist juht ning riigis lahvatas usuvägivald rivaalitsevate relvastatud rühmituste vahel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles