PPA koondab kuni 30 töötajat

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Kirsimäe
Alo Kirsimäe Foto: Toomas Huik

Seoses ümberkorraldustega politsei- ja piirivalveametis (PPA) koondab amet 25 kuni 30 töötajat.

PPA pressiesindaja Tuuli Härson sõnas Postimehele, et amet vähendab nende kontoritöötajate arvu, kelle tööks on millegi planeerimine või koordineerimine. Samuti liidetakse mitmed seni eraldi juhtimise all tegutsenud bürood, millega väheneb erinevate üksuste ja üksusejuhtide arv.

«Praeguse info kohaselt ootab koondamine 25 kuni 30 inimest, kuid lõplik number alles selgub, kuna see sõltub ka töötajate otsustest,» märkis Härson. Tema sõnul on mitmele seni koordineerivat rolli täitnud töötajale ja juhile, kelle ametikoht kaob, tehtud ettepanek teisel ametikohal tööd jätkata.

Koondamine puudutab ka seni liiklusbürood vedanud Alo Kirsimäed, kuna liiklusbüroo juhi ametikoht kaob ja liiklusjärelevalve üksus liigub suures osas Põhja prefektuuri koosseisu.

Härsoni kinnitusel pakuti Kirsimäele arendusbüroo koosseisus juhtivkorrakaitseametniku kohta. «Seoses väljateenitud pensioniea ning piisava staaži täitumisega valis Kirsimäe koondamise ning lahkub PPAst 1. jaanuaril,» märkis pressiesindaja.

Lisaks kaob ümberkorralduste käigus tänase operatiivbüroo juhi koht. Bürood on seni juhtinud Toomas Malva.

PPA peadirektor Elmar Vaher on varem selgitanud politsei- ja piirivalveameti siseajakirjas Radar, et kavatseb vähendada ameti peakontori ja prefektuuride kontorite eelarvet kümnendiku võrra, mis toob tõenäoliselt kaasa koondamisi.

Toona kinnitas ta intervjuus Postimehele, et eelarve vähendamise eesmärk on vaadata üle staabiinimeste palgad ja tekitada turukonkurentsi.

«Olgu neid inimesi vähem, kuid olgu nad motiveeritumad. Ja osaliselt on selle eesmärk leida raha põllule: sinna, kus toimub vahetu süüteomenetlus, piirivalve ja liiklusjärelevalve. See summa ei ole suur, sest juhtimine PPAs on juba praegu õhuke,» lausus Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles