Eesti piraadiküttidele esitati Indias ametlik süüdistus

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse.
India politsei toimetamas 18. oktoobril Seaman Guard Ohio meeskonnaliikmed kohtusse. Foto: AFP / Scanpix

14 Eestist pärit meremehe kautsjon on makstud, kuid otsus, kas nad vabadusse lubada, tehakse India kohtus esmaspäeval. Samuti on meestele esitatud ametlik süüdistus.

Täna toimus Indias Tamil Nadu osariigis kohtuistung, kus piraadiküttide kaitsjad vaidlustasid kohtu varasema otsuse kautsjoni edasilükkamise kohta, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi ütles ERR-i raadiouudistele, et meeste advokaadid on veendunud, et see tuleb positiivne.

Kui kohus otsustab meeste vabastamise kautsjoni vastu, peavad uurimisalused siiski jääma India võimude edasiste korraldusteni Tuticorinisse ning Indiast lahkuda ei või.

Ühtlasi on kogu laeva meeskonnale 30. detsembril esitatud ametlik süüdistus, kuid kaitsjad pole seda veel näinud ja nende esmane eesmärk on saada mehed vanglast välja.

Tuticorini magistraadikohus otsustas tegelikult juba 26. detsembril vabastada meremehed kautsjoni vastu, kuid sama kohtu vanemkohtunik lükkas otsuse täitmise edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles