Villu Tamme: Strandbergi kamp on läinud liiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Tamme
Villu Tamme Foto: Peeter Langovits

Eelmistel riigikogu valimistel roheliste ridades kandideerinud Villu Tammele tundub, et lahkhelid erakonna juhatuses pole enam lahendatavad, selle juhtkonna all roheliste asja ajamist ei pidanud ta võimalikuks.

«Minu meelest on Strandbergi kamp läinud natuke liiale ja kasutab võtteid, mida võib-olla poliitikas kasutatakse, aga mulle kui poliitikavõõrale inimesele näivad räiged. Asi on läinud lausa petmiseni, mida ma ei suuda tolereerida. Selliste inimeste juhtimise all ei suudaks ma rohelist asja
tulevikus ajada,» lisas Tamme, kes kogus eelmistel riigikogu valimistel ligi 2000 häält.

Tammele kui asjaga end erakonna siselisti kaudu kursis hoidvale liikmele näib, et mõlema tülipoole hinnangul on erakonnaasja võimalik edasi ajada vaid siis, kui teine pool parteist lahkub. «Aga ootame ja vaatame, mis pärast üldkogu edasi saab,» lootis ta.

«Praeguses seisus on minu meelest tõenäosus, et rahvas üldse rohelistest kedagi valib, suhteliselt väike,» arvas tuntud punklaulja.

Samuti viimastel riigikogu valimistel roheliste ridades kandideerinud tuntud laulja Tõnis Mägi keeldus roheliste erakonna sisetüli teemal kommentaare andmast.

Eile kogunenud roheliste juhatus eesotsas Marek Strandbergiga viskas erakonna ridadest välja 20 aktiivset liiget. Tülid juhtkonnas on keenud alates novembrikuisest üldkogust, mis valis juhatusse hulga uusi liikmeid ning esimeseks eestkõnelejaks sai Peeter Jalakas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles