Tallinn toetab Gruusia relvakonfliktis kannatanuid 400 000 krooniga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia teatel pommitasid Vene õhulennukid Gori linna kõrval ka strateegiliselt olulist Bakuu-Thbilisi-Ceyhani naftajuhet.
Gruusia teatel pommitasid Vene õhulennukid Gori linna kõrval ka strateegiliselt olulist Bakuu-Thbilisi-Ceyhani naftajuhet. Foto: AFP / Scanpix

Tallinna linnavalitsus otsustas Gruusia relvakonfliktis kannatada saanud inimeste abistamiseks eraldada reservfondist 400 000 krooni.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul jõuab linna reservfondist eraldatav raha abivajajateni mittetulundusühingu Eesti Punane Rist vahendusel, teatas Raepress.

«Selle raha eest soetab ja transpordib Eesti Punane Rist Euroopa Liidu eestvõttel lõpetatud relvakonflikti ohvritele ja põgenikele Lõuna-Osseetias ning Georgias esmaabivahendeid, toiduaineid - sealhulgas toidusegusid väikelastele, hügieenivahendeid ja muud esmavajalikku,» märkis abilinnapea.

Tartu linnavalitsus otsustas eilsel istungil eraldada Eesti Punasele Ristile Gruusia relvakonfliktis kannatanute toetuseks 100 000 krooni.

«See on meie võimalus toetada konflikti keskele sattunud tsiviilelanikke,» ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse, kes kutsus ka kõiki teisi üles konfliktikolletes hätta jäänud inimeste heaks annetama.

Tartu linnavalitsus märkis oma pressiteates, et abi on tarvis eelkõige tsiviilelanikkonnast põgenikele ning peamiselt on kohapeal puudu esmaabivahendeid, toiduaineid ning hügieenivahendeid.

Ka Rae vallavolikogu võttis eile vallavalitsuse ettepanekul vastu otsuse toetada Gruusia relvakonfliktis kannatada saanuid ning eraldada Punasele Ristile 100 000 krooni.

Rae vallavanema Raivo Uukkivi sõnul on moraalne toetus väga oluline. «Rahvaüritused näitavad, et me pole ükskõiksed, kuid nende toetustega konfliktis kodu kaotanuid ei aita,» lisas ta.

Uukkivi sõnul kutsus Rae vald juba esmaspäeval Harjumaa omavalitsusi otse ja läbi Harju Omavalitsusliidu ning teisi Eesti omavalitsusi läbi Eesti Maaomavalitsuste Liidu (EMOL) näitama nii moraalset toetust läbi Gruusia lipu heiskamise omavalitsustes, kui ka abivajajate reaalsele toetamisele.
 

Eesti Punane Rist kogub kannatanutele abi andmiseks annetusi märgusõna all GRUUSIA RELVAKONFLIKT kogumiskontole 1180001436 Hansapangas ja 10220039608010 SEB-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles