Pevkur allkirjastas lasteaedade tervisekaitsenõuete muudatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Hanno Pevkur allkirjastas täna määruse eelnõu, mis täpsustab lasteaedade maa-alale ja ruumidele kehtivaid nõudeid.

Muudetud määruse kohaselt võivad kõik koolitusluba omavad lasteaiad tegutseda olemasolevates ruumides. Omavalitsused võivad lapsi sügisest lasteaeda võtta, arvestades koolieelse lasteasutuse seadust.

Pevkuri sõnul ei ole selline lahendus küll parim, ent olukorda arvestades ainuvõimalik. «Lastele ning vanematele tuli anda kindlus ja rahu ning muudatus selle tagab,» ütles Pevkur.

Määruse seletuskirja kohaselt on laste tervise tagamiseks lasteaedades siiski oluline jälgida värske õhu vajadust ning õhuvahetust tagamaks siseõhu kvaliteet.

Samas kutsub sotsiaalminister lähiajal kokku töögrupi, kelle ülesandeks on uute tervisekaitsenõuete kirjeldamine. Töögruppi kaasatakse lisaks ministeeriumi ja tervisekaitse spetsialistidele kindlasti nii omavalitsuste, lasteaedade kui lapsevanemate esindajaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles