Treial: minust ei saa keskerakondlast

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverents, esiplaanil Mai Treial.
Rahvaliidu iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverents, esiplaanil Mai Treial. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni juht Mai Treial kinnitas täna, et jutt tema sidemetest Keskerakonnaga ei vasta tõele.


«Kas mul võiks olla mingi side Keskerakonnaga, mida on lugupeetud erakonnakaaslased soovinud mulle sõnadeks suhu panna, siis ma kinnitan, et Mai Treial on rahvaliitlane ja jääb rahvaliitlaseks,» ütles Treial täna erakonna iseseisvana jätkamist pooldava tiiva pressikonverentsil.

Ta lisas, et Keskerakonnaga ei seo teda midagi rohkem kui ükskõik missuguse erakonnaga riigikogus.

Veel kinnitas Treial, et enamik Rahvaliidu liikmeid ei soovi minna kusagile teise erakonda ega soovi teistega ühineda. «Kui siiani on räägitud liitmisest, siis tegemist ei saa sel juhul olla liitumisega, vaid erakonna ärakaotamisega. Kui erakonna nendest liikmetest läheb kaasa väikene hulk, siis võetakse ära nendelt inimestelt, kes tahavad iseseisvalt jätkata isegi Rahvaliidu nimi, Rahvaliidu lipp, vapp ja ka Rahvaliidu raha. Meil on nii palju inimesi, et tuua uuesti erakond tagasi,» rääkis Treial.

Rahvaliidu madala reitingu kohta märkis Treial, et reitingud on kehvad olnud ka varem. «Aga valimispäeva õhtuks on Rahvaliit riigikogus olemas.»

Ka erakonna auesimees Arnold Rüütel oli veendunud, et järgmistel valimistel ei jää Rahvaliit alla valimiskünnise. Tema sõnul annab selleks alust erakonna naisteühenduse ja eakate suur toetus iseseisvana jätkamisele. Pooldajaid on tema hinnangul isegi kuni 80 protsenti.

Uute võimalike erakonna juhtide nimesid ei tahtnud Treial öelda, vaid märkis, et Rahvaliidul  on need inimesed olemas, kellel on kogemused ja väärikus ning kelles ei tule pettuda ei ühiskonnal ega partei liikmeil

«Nimed avalikustatakse pühapäeval erakonna kongressil, kus valitakse Rahvaliidule uued juhid. Sest me oleme veendunud, et praegused juhid jätkata ei saa,» sõnas Treial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles