Tartu teadlased hindavad Läänemere kalavarusid

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilupüük.
Kilupüük. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli mereinstituut osaleb rahvusvahelises projektis Bonus Inspire, mille eesmärk on hinnata Läänemere peamiste töönduskalade varusid.

Bonus Inspire projektis osaleb seitse Läänemere-äärset riiki, nelja-aastaste uuringute tulemusel saab korrastada näiteks Euroopa Liidu merestrateegiaid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi peamiste püügikalade kohta on hulganisti teavet, ei ole see info piisav, et hinnata seda, kui palju võiks püüda näiteks räime, turska või lesta.

Projekti koordinaatori, Eesti mereinstituudi juhtivteadur Henn Ojaveeri sõnul on olulisim eesmärk see, kuidas hallata kalavarusid võimalikult säästlikult.

«See on esimene projekt Läänemeres üldse, kus kõik neli olulisemat töönduskala, see on siis räim, kilu, lest ja tursk, võetakse nii-öelda koos ette ja neid integreeritult koos ka uuritakse,» lausus Ojaveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles