Vaata, kes pürgivad Keskerakonna euronimekirja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Mai lõpus toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel soovib kandideerida 23 keskerakondlast, kelle hulgast valitakse 12 kandidaati välja laupäeval toimuval volikogul.

Keskerakonna teatel andis sisevalimistel kandideerimiseks nõusoleku 23 piirkondade, osakondade, kogude ja liikmete esitatud kandidaati. Nii soovivad eurovalimiste nimekirja pääseda erakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, aseesimehed Enn Eesmaa ja Kadri Simson, riigikogu liikmed Priit Toobal, Jüri Ratas, Mailis Reps, Mihhail Stalnuhhin, Ester Tuiksoo, Aivar Riisalu, Olga Sõtnik, Yana Toom ja Aadu Must, Tallinna abilinnapead Taavi Aas, Kalle Klandorf ja Mihhail Kõlvart ning Kesklinna vanem Mihhail Korb.

Lisaks tahavad valimistel kandideerida ka hiljuti parteisse astunud politoloog Kerstin-Oudekki Loone, sisekaitseakadeemia teadus- ja arendusprorektor Ramon Loik, õigusteadlane ja kunagine riigikogu liige Ando Leps, operaator Vladimir Bogatkin, Katleri Taekwondoklubi treener Ilona Uzlova, ettevõtlusega tegelenud Vsevolod Jürgenson ning Viimsi abivallavanem Oliver Liidemann.

Kandidaatide hulgast valib 12-liikmelisse valimisnimekirja pääsejad välja laupäeval kogunev Keskerakonna volikogu. Nimekirja järjestuse kinnitab partei valimiskonverents varakevadel.

Eelmistel, 2009. aastal toimunud eurovalimistel kandideerisid Keskerakonna nimekirjas Edgar Savisaar, Siiri Oviir, Vilja Savisaar, Jüri Ratas, Vladimir Velman, Enn Eesmaa, Kadri Simson, Jaak Aab, Marika Tuus, Evelyn Sepp, Aadu Must ja Mailis Reps.

Valimistel kogus partei 103 506 häält ning sai selle tulemusega kaks kohta europarlamendis. Euroopa Parlamenti suundusid seejärel Oviir ja Savisaar-Toomast, kes aga kumbki ei kuulu enam praegu Keskerakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles