Vaher: kohtunike korruptiivsuse põhjus ei ole madal palk

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits.

Altkäemaksu võtmine ei saa tuleneda liiga väiksest palgast, sest kohtunike töötasu on piisavalt suur, ütles riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

«Kohtunike palk on kindlasti selline, mis ei vii mõtteid varalisele seisundile, kui ei ole taustaks muud pahelised ideed. Ei saa küll öelda, et see oleks madal ja seetõttu kohtunikud läheksid korruptsiooniteele,» lausus Vaher «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

«Loomulikult on iga selline juhtum ja ka tänane juhtum väga kahetsusväärne ja šokeeriv kõigile ning näitab, et õigusemõistjate seas on endiselt inimesi, kes on ise mitte õigusmõistjad, vaid hoopis kurjategijad,» ütles Vaher kommentaariks uudisele, et Võru kohtumaja juhti Vambola Ollit kahtlustatakse korduvas altkäemaksu võtmises.

Tema sõnul on samas tähtis, et meie kriminaalasutused on üha rohkem suutelised avastama väga raskeid korruptsioonikuritegusid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles