Padar: eurosaadikuna erakonna juhtimises pole midagi ületamatut

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar (vasakul) koos Jaanus Marrandi, Sven Mikseri ja Eiki Nestoriga riigikogus
Ivari Padar (vasakul) koos Jaanus Marrandi, Sven Mikseri ja Eiki Nestoriga riigikogus Foto: Peeter Langovits / Postimees

Europarlamendi liige ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) kunagine esimees Ivari Padar leiab, et erakonna juhtimine Euroopa Parlamendist, nagu seda soovib tegema hakata suvistel eurovalimistel partei esinumbrina kandideeriv Sven Mikser, on võimalik ja eeldab vaid töö mõningast ümberkorraldamist.

Padar ütles Postimehele, et küsimus on töö organiseerimises. «See on väga selgelt töökorralduslik küsimus. Kõike on võimalik koos teha ja ma siin midagi ületamatut ei näe,» lausus ta.

Tema sõnul kiputakse arvama, et töö europarlamendis on justkui seinaga eraldatud sellest, mis toimub liikmesriigis. «Tegelikult on kõik europarlamendi saadikud väga töises kontaktis oma liikmesriigiga ja üldjuhul me oleme ka füüsiliselt nädalavahetustel kodumaal,» märkis Padar.

Tema sõnul on SDEs varemgi püütud korraldada näiteks juhatuse koosolekuid ajal, mil osaleda saavad ka europarlamendi liikmed. «Oleme aegasid tõstnud, näiteks mingil ajal on juhatused toimunud pühapäeviti. On selge, et kui räägitakse, et laupäev-pühapäev on hingamise jaoks antud aeg, siis 2014. ja 2015. aasta esimesel poolel see päris nii ei ole,» ütles ta.

Padar plaanib mai lõpus toimuvatel valimistel ka ise kandideerida ning soovib võimaluse korral jätkata tööd Euroopa Parlamendis. «Igasuguste järgmiste sammude kohta olen valmis vastama 26. mai hommikul,» ütles ta ja lisas, et peab kahe mandaadi saamist võimalikuks. «Eestil on kohti kuus, parlamendierakondi neli, nii et see on töötegemise taga ja kindlasti on kahe koha võtmise võimalus meil olemas.»

SDE esimees Sven Mikser teatas täna erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et plaanib valituks osutudes europarlamenti tööle minna ning jätkata sealt ka erakonna juhtimist. «Juhin erakonna 2015. aasta riigikogu valimistele eesmärgiga viia erakond valitsusse. Eesti erakondi on edukalt juhitud nii valitsusest, riigikogust, europarlamendist kui ka Tallinna linnavalitsusest,» ütles ta.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad Eestis 25. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles