Murru vangla protsessil ei õnnestunud otsust kuulutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romeo Kalda, Andrei Tali ja Rene Vainik täna kohtupingis.
Romeo Kalda, Andrei Tali ja Rene Vainik täna kohtupingis. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohtul ei õnnestunud täna välja kuulutada kohtuotsust Murru vangla kunagiste kinnipeetavate ja eksjuhtide süüasjas, sest üks süüdistatavatest ei saabunud istungile.

Murru vangla endise juhi Gunnar Bergvaldi ja Murru vangide ühise kohtuprotsessis oli tänaseks ette nähtud viimane istung, kus kohus pidi otsuse kuulutama.

Paraku ei ilmunud kohale üks süüdistatavatest – Juri Stupak, keda kohtul ei õnnestunud tunni aja jooksul tabada ka telefonitsi, sest tema mobiiltelefon oli välja lülitatud. Seetõttu lükkus otsuse kuulutamine 31. maile, mil Stupaki suhtes kohaldatakse sundtoomist.

Kriminaalmenetlust alustati kaitsepolitsei ettekande põhjal, mille järgi oli mõnel Murru vangla vangil mõjuvõimu nii kaasvangide kui ka vangla ametnike seas. Riigiprokurör Evestuse süüdistuse järgi jätsid Murru vangla endine direktori asetäitja Gunnar Bergvald, endine julgeolekuosakonna juhataja Raivo Põder ja endine vangivalvur Olaf Tšarnetski teadlikult ja ebaseaduslikult märkamata mitu vangide vahelist füüsilist arvete klaarimist.

Bergvaldi ja Põtra süüdistab prokurör ka kuriteo varjamises.

Kohtu all on ka Murru vangla endine vang Vladimir Živolupi, politseiniku tapmise eest eluks ajaks vangi mõistetud 35-aastane Romeo Kalda, samuti eluks ajaks vangi mõistetud 33-aastane Rene Vainik, 31-aastane eluaegne vang Andrei Tali ning nende kaasvangid Sergei Sokolovski, Karola Lük ja Juri Stupak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles