Ansip: elatisraha võiks sisse kasseerida võlglase pensionisambast

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister kiitis täna riigikogu infotunnis justiitsministeeriumi ettepanekuid elatisrahavõlglaste survestamiseks, samas ei näe ta perspektiivi IRLi ja sotsiaaldemokraatide idees luua riiklik elatisraha fond.

«Elatisraha garanteerimise fond ei ole mitte mingisugune imevahend. Kui üks elatisraha nõudja asendub teisega, ja isegi juhul, kui see teine on Eesti Vabariik, ja midagi elatisraha sissenõudmise protsessis ei muudeta, siis probleemid jäävad endiseks,» ütles Ansip.

Peaministri sõnul tähendab fond sisuliselt seda, et vanemate vastutustundetuse maksavad kinni maksumaksjad, sealhulgas teised lapsevanemad, kes hoolitsevad juba oma laste eest.

«Tõhustama peaks elatisraha maksmisest kõrvalehoidjate vastu rakendatavaid sanktsioone. Ma olen täiesti nõus, et osa neist eile välja pakutud ettepanekutest nagu autojuhtimise õiguse äravõtmine jt, võivad tunduda liiga karmid ja ebaproportsionaalsed, kuid diskussiooni käivitamiseks on taolised ettepanekud väga kohased,» ütles peaminister.

Ta pakkus välja ka oma ettepaneku, et kasseerida lastele elatisraha sisse näiteks maksmisest kõrvalehoidva isiku teisest pensionisambast.

«Igasuguseid ettepanekuid, kuidas piltlikult väljendades teha elu põrguks elatisraha mittemaksvatele inimestele, on teretulnud ja nende ettepanekute rakendamist tuleb kaaluda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles