Tartumaa sotsid esitasid europarlamendi kandidaatideks Mikseri, Lauristini, Padari ja Raua

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartumaa piirkonna juhatus toetas Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatidena erakonna esimeest Sven Mikserit, Tartu Ülikooli professorit Marju Lauristini, Euroopa Parlamendi saadikut Ivari Padarit ja noort näitlejannat Liina Rauda.

Erakonna Tartumaa piirkonna esimees Priit Lomp ütles, et sotsid usuvad Sven Mikseri võimekusse olla samaaegselt aktiivne nii Europarlamendi liikmena kui ka Eesti sisepoliitikas ja sotside viimisel järgmisse valitsusse.

«Laulusõnadki räägivad tarkust toitvast Tartumaast, mistõttu sooviksime europarlamendis kindlasti näha pikaajalise poliitilise ja akadeemiliste kogemustega Marju Lauristini, kogenud saadikut ja Eestile paremad põllumajandustoetused välja võidelnud Ivari Padarit ning arvestades Tartumaa nooruslikkust ka aktiivset noort näitlejannat ja Euroopa noorsooküsimuste eest võitlejat Liina Rauda,» lisas Lomp.

Oma kandidaadid on esitanud sotsiaaldemokraatide Tallinna, Tartu, Järvamaa ja Ida-Virumaa piirkonnad ning kandidaatideks on üles seatud Sven Mikser, Marju Lauristin, Ivari Padar, Eiki Nestor, Marianne Mikko, Abdul Hamid Turay ja Jevgeni Ossinovski.

Sotsid kinnitavad Euroopa parlamendi valimiste kandidaadid ja hääletavad nimekirja järjestuse 29. märtsil Tallinnas toimuval SDE valimiskogul.

Europarlamendi valimised toimuvad 25. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles