Ojuland ei kavatse Ühtse Eesti nimest loobuda

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Peeter Langovits / Postimees

Nimi Ühtne Eesti on kasutamiseks vaba ja värskel erakonnal pole plaanis sellest loobuda, ütles erakonna eestvedaja Kristiina Ojuland Kuku raadio saates «Nädala tegija».

«Mis puudutab nime ennast, siis see nimi on vaba ja see kõik on kontrollitud. Ma loodan, et see esimene emotsioon saab rahulikult üle elatud,» kommenteeris Ojuland NO99 juhi Tiit Ojasoo teadet, et erakonnal keelatakse Ühtse Eesti kaubamärgi kasutamine.

Ojulandi sõnul vastab tõele, et teatril on teatud toodete nimed Patendiametis kaitstud, kuid erakond on sellega arvestanud. «Kus probleeme võib tekkida on näiteks erakonna kampaanias, aga see on juba järgmine teema, kuidas kampaaniat teha ja mis lisanditega saaks seda nime kasutada.»

Ojulandi sõnul pole plaanis kasutada nime kaubamärgina ega ärilistel eesmärkidel, sest erakond on MTÜ.

«Minu jaoks on see natuke ehmatav ja kurjustav toon arusaamatu. Minu meelest tuleks seda asja vaadata positiivses valguses – ühest küljest oli see teravad valupunktid esile toonud etendus ja nüüd, kus inimesed on seda nime meile pakkunud, siis ma ütleksin pigem nii, et «teeme koos!». Meil ei ole kavatsust kuidagi kultuurirahva käest raha ära võtta.»

Teater NO99 teatas täna, et esitas Ühtse Eesti kaubamärgi registreerimiseks patendiametile taotluse 2010. aastal vahetult pärast Rocca al Mare suurhallis lavale toodud «Ühtse Eesti suurkogu». Kaubamärk kuulub teatrile kuni aastani 2022.

Kaubamärk on registreeritud kolmes klassis, hõlmates muu hulgas haridust, spordi- ja kultuurialast tegevust ning meelelahutust, trükiseid, fotosid, brošüüre, lippe ja plakateid, aga ka rõivaid, peakatteid ja jalatseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles