Ojuland peab oma kritiseerijaid geneetilisteks kommunistideks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Peeter Langovits

Uut parteid loov Kristiina Ojuland nimetas oma Facebooki lehel teda kritiseerinud teatritegelasi geneetilisteks kommunistideks ja leidis, et viimastel päevadel toimunud vaenu õhutamine ei ole normaalne. 

«Ausalt, hakkab kõrini saama geneetilistest kommunistidest ja nende sabarakkudest. Ma olen lapsest saati seisnud igatsorti oktoobri-, pioneeri- ja komsomolilaste vastu. Ja nüüd, vabas Eestis, pean ma taas seisma silmitsi kommunistide-koerajuhtidega, lõpetades geneetiliste kommunistidega teatriseltskonnast ja mujalt, kes püüavad end kultuuriinimeste sirmi alla paigutada,» kirjutab Ojuland oma Facebooki kontol.

«Ma tahaksin oma eluea jooksul näha lõpuks sellist Eestit, kus kommarite vari ei varjutaks inimesi, ei kultuuris ega poliitikas. Aitab juba sellest jamast!» märgib Euroopa Parlamendi liige.

«See viha ja vaenu õhutamine paaril viimasel päeval ei ole normaalne. Sarnaselt praegusele, pugesid ka enne Teist maailmasõda kommarid kultuurirahva maski taha, tehes väga palju halba. Ka täna püütakse sama teha. Ma olen sellele kategooriliselt vastu.»

Teater NO99 avaldas eile teksti, milles põhjendasid, miks nad ei saanud lubada Kristiina Ojulandil «Ühtse Eesti» nime kaaperdamist. «Siin uuele erakonnale veel mõned väga head nimed, mis meeldivad paljudele. Coca-Cola. Nelson Mandela. Kirde sai. Miks mitte võtta mõni nendest? Või kui lavastuste nimed sobivad paremini, siis pakume oma repertuaarist nime, mis näib sobivat kõige paremini – «Totu kuul».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles