Valge Maja kinnitas solidaarsust Gruusiaga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressisekretär Dana Perino.
Valge Maja pressisekretär Dana Perino. Foto: AP / Scanpix

USA president George W. Bush kinnitas täna taaskord oma riigi solidaarsust Gruusiaga ning kinnitas täielikku toetust Thbilisile konfliktis Venemaaga.

Ukraina ja Leedu kolleegidega peetud jutuajamises rõhutas Ühendriikide president, et ta toetab täielikult «suveräänset ja vaba Gruusiat ning tema territoriaalset puutumatust», vahendas AFP.

Valge Maja pressiesindaja Dana Perino sõnul olid kolme riigi liidrid ühisel veendumusel, et Venemaa peab lõpetama vägivalla, täitma relvarahu nõudeid ja tõmbama oma väed tagasi.

Perino vastas eriti hukkamõistvalt teadetele, et Vene välisminister Sergei Lavrov oli kirjeldanud Guusia sõltumatust kui asja, mille maailm «võib unustada», nimetades seda tähtsusetuks «kärkimiseks», mis ei mõjuta kuidagi USA poliitikat.

«Meie seisukoht Gruusia territoriaalse puutumatuse osas ei muutu, ükskõik mida keegi ütleb,» kinnitas pressiesindaja, kelle sõnul Venemaa välisministri ütlemist ignoreeritakse Washingtonis.

Valge Maja pressiesindaja sõnul on praegu veel vara olla kindel selles, kas Venemaa täidab kokkulepitud relvarahu tingimusi, kuid ta avaldas lootust, et asjad liiguvad «õiges suunas». Ta pidas vajalikuks hoiatada, et humanitaarabi tuleb lasta läbi nii õhust, maalt kui ka merelt.

Vene väed on praeguseks hõivanud märkimisväärse osa Gruusia aladest ning liiguvad seal endiselt vabalt ringi, ehkki Thbilisi hinnangul rikutakse sellega jätkuvalt vaherahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles