Tartu Ülikool ei suutnud Nordiga ühinemist otsustada

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda.
Tartu Ülikool ja Akadeemia Nord üritavad ühineda. Foto: Katri Karing

Tartu Ülikooli (TÜ) nõukogu arutas täna Akadeemia Nordi ga ühinemise päevakorrapunkti ligi poolteist tundi, kuid lükkas otsustamise edasi kuu aja pärast toimuvale istungile.

«Arutluse keskmes olid õppetöö kvaliteedi, tudengite ületulemise, õppekavade jpm liitumisega seotud küsimused,» ütles TÜ õppeprorektor Birute Klaas Postimees.ee’le.

«Lõplik otsuse tegemine lükkus juunikuu nõukogu päevakorda, sest senine läbirääkimiste aeg on olnud väga intensiivne ning nõukogu leidis, et vajalik on võtta lisaaega täiendavateks aruteludeks.»

Lõpliku otsuse võtab tema sõnul nõukogu vastu 18. juuni istungil.

TÜ on Klaasi väitel kursis ka Nordi õppekavade kehvade hindamistulemustega. «Nende arutamine oli tänases nõukogus kindlasti oluline, kuid selle kõrval oli teisigi aspekte, millele keskenduti. Uue õppeasutuse liitumine Tartu Ülikooliga on kindlasti otsus, mis nõuab põhjalikku ja kaalutletud eeltööd kõikides sellega seotud teemades.»

Tartu Ülikooliga liitumisläbirääkimisi pidava Akadeemia Nordi psühholoogia õppekavad põrusid hiljuti lõppenud üleminekuhindamistel, mistõttu kaotab ülikool järgmisel aastal õiguse seda eriala õpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles