Poolas on populaarseim opositsioonipartei

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarosław Kaczyński.
Jarosław Kaczyński. Foto: SCANPIX

Poola populaarseim erakond on jätkuvalt suurim opositsioonierakond Seaduse ja Õigluse (PiS) partei, kelle edumaa järgmiste erakondade ees on aga vähenenud.

Hiljutise TNS Polska arvamusküsitluse tulemuste kohaselt toetab Jarosław Kaczyński juhitavat konservatiivset PiSi 29 protsenti uuringule vastanutest. Kuu varem oli erakonna toetus protsent kõrgem.

PiSile järgneb peaminister Donald Tuski paremtsentristlik Kodanikeplatvorm (PO), mille toetus on 26 protsenti. Kolmas on opositsiooniline Demokraatlik Vasakallianss (SLD) kümne protsendiga. Mullu nime vahetanud liberaalne Palikoti Liikumine, mis nüüd kannab nime Sinu Samm (TR), on kaheksa protsendiga neljas.

Ülejäänud erakondade toetus jäi alla viieprotsendi künnise, mis on vajalik Poola parlamendi alamkotta pääsemiseks. Seejuures oli valimiskünnisest madalam ka valitsusliitu kuuluva Poola Rahvapartei (PSL) toetus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles