Valitsusasutused võtavad kasutusele ühise visuaalse identiteedi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Eesti valitsusasutused alustavad täna üleminekut ühisele visuaalsele identiteedile, mis põhineb riigivapil ja sellest tuletatud kolme lõviga logol.

Asutused peavad ühisele visuaalsele identiteedile üle minema järgmise aasta alguseks. Üleminek toimub järk-järgult, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Valitsuskommunikatsiooni direktori Inga Bowdeni sõnul aitab ühise visuaalse identiteedi kasutuselevõtt muuta valitsuskommunikatsiooni ühtsemaks ning toetab põhimõtet, et valitsusasutused töötavad ühtse meeskonnana kodaniku teenistuses. «Ühine visuaalne identiteet muudab suhtluse kodanikega selgemaks, kuna logode kujundus- ja kasutusstiil on ühtne. Samuti on uue identiteedi kasutuselevõtt lihtne, kuna vajalikud näidised ja materjalid on valmis kujundatud,» ütles ta.

Visuaalse identiteedi välja töötanud disainimeeskonna loovjuht Kristian Kirsfeldt märkis, et tegu on seni suurima identiteedivahetuse projektiga Eestis. «See puudutab ministeeriume, ameteid ja muid valitsusasutusi, kes hakkavad kasutama oma seniste sümbolite asemel ühist identiteeti. Oleme loonud kõigile valitsusasutustele ühesuguse kujundusega logod ja lisaks enam kui 80 erinevat kujundusmalli või -näidist,» lausus ta.

Ühisele visuaalsele identiteedile üleminekut hakati ette valmistama 2011. aastal, kui otsustati ühendada ministeeriumide veebilehed ühtseks valitsusportaaliks ja tekkis vajadus valitsusasutuste visuaalset identiteeti ühtlustada. Sama aasta lõpus korraldati valitsuslogo leidmiseks avalik ideekonkurss, kus valiti ideekavandiks Asko Künnapi «Prima Facie».

2012. aasta novembris toetas valitsuskabinet valitsusasutuste visuaalse identiteedi ühtlustamist ja otsustas võtta kasutusele kahel sümbolil ehk riigivapil ja sellest tuletatud kolmel lõvil põhineva identiteeti. Otsuse elluviimiseks määratles riigisekretäri juhtimisel koos käinud töörühm infokandjad, kus tuleb kasutada kas riigivappi või logo, samuti loodi reeglistik, kuidas riigivappi kujunduses kasutada. Logod ja rakendusmaterjalid saadi mullu läbi viidud disainihanke käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles