Täna Postimehes: isa ründas kasvatajat ja viis tütre jõuga lasteaiast minema

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärkna.
Priit Pärkna. Foto: Mihkel Maripuu

Kuidas reageerida teatele, et lasteaeda tungis lähenemiskeelu saanud vihane isa, lõi teda takistanud kasvatajat rusikaga näkku, haaras une pealt lapse sülle ja jooksis minema? Tallinnas lahendati see olukord politsei eriüksuse eduka äkkrünnakuga, meenutab Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna.

«Tagantjärgi targana teame, et tegelikult oli see õnneks üsna turvaline lugu,» meenutab Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht, prefektuuri üks kriisireguleerimismeeskonna liikmetest Priit Pärkna eelmise aasta üht tõsisemat politseioperatsiooni Tallinnas.

«Aga me pidime sellele algusest peale reageerima võimalikult musta stsenaariumi kohaselt. Olema valmis selleks, et lapse elu ja tervis võivad olla ohus.»

Alles siis, kui politseioperatsioon viis tundi hiljem Sauel kiirreageerijate eduka üllatusrünnakuga lõppes, selgus, et isal puudusid halvad kavatsused ja ta oli parajasti viimas oma pisitütart tagasi ema juurde.

Viimase aja üks intrigeerivamaid politseioperatsioone sai alguse Tallinnas Kristiine linnaosa lasteaiast, kus lapsed parajasti lõunauinakut magasid. Mullu ühel talvepäeval, umbes kell 14.40 paiku astus ühte lasterühma ootamatult sisse kolme aastase tüdruku isa Henrik.

Lapse ema oli lasteaiakasvatajatele öelnud, et isa ei tohiks tütrel lasteaias järel käia. Parajasti oli käimas vaidlus lapse hooldusõiguse üle. Seetõttu astus kasvataja isale vastu ja üritas mehe sissepääsu lasterühma takistada.

Isa oli juba eelnevalt ülesärritatud. Veidi varem oli ta saanud oma koolis käiva vanema tütre käest teada uudise, et ema keelab lastel isaga suhelda. Seetõttu ei tohtivat isa vanemale tütrele enam kooli järgi minna, teatas laps.

Polnud üllatav, et lasteaias uuesti emapoolset keeldu kuulma pidanud isa ärritus. Norras töötanud mees oli kodumaale sõitnud spetsiaalselt laste pärast ja tundis oma õigusi riivatuna.

Tsiteerime isaga konflikti sattunud kasvataja tunnistust kriminaalasjast. «Seepeale Henrik ägestus ning tõukas mind õlgadest kahel korral ning kolmandal korral selliselt vastu nägu, et mul hakkas alumisest huulest verd jooksma,» rääkis naine.

Kasvatajast mööda pääsenud isale astus enne laste magamistuba ette sealt väljunud teine kasvataja, kelle Henrik samuti eemale tõukas ja tütre magamisvoodi juurde astus. Mees haaras une pealt lapse, mässis ta sooja hoidmiseks jopesse ja läks tüdruk süles lasteaia uksest välja.

Ärritunud isa sõitis minema tema kasutuses olnud Leedu numbrimärkidega Audiga. Lasteaia direktor teatas šokeerivast vahejuhtumist kohe politseile. Viimased võtsid kiirelt ühendust lapse emaga, kes viitas isa võimalikule vägivaldsusele.

Nii pidi politsei asjasse suhtuma ülima tõsidusega.

Miks asus politsei valmistuma võimalikuks pantvangijuhtumiks?

Kuidas kõrgendatud valmisolekus politseijõud meest ja väikest tüdrukut otsisid?

Millise õigusliku lahenduse erakorraline juhtum lõpuks sai, loe edasi Postimehe paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles