Meeste töötuse määr on naiste omast oluliselt kõrgem

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Majanduskriisis sattusid esimesena löögi alla ametialad, kus meeste osakaal oli märkimisväärselt naiste omast suurem, rääkis sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim.

«Kui 2008. aastal oli naiste ja meeste töötuse lõhe vaid 0,5 protsendipunkti, siis 2009. aastal oli meeste töötuse määr juba 6,3 protsendipunkti naiste omast kõrgem,» märkis Erlenheim Bakuus toimunud Euroopa Nõukogu soolise võrdõiguslikkuse ministrite konverentsil.

Konverentsi peateemaks oli lõhe kaotamine naiste ja meeste õigusliku ja tegeliku võrdõiguslikkuse vahel. Oma sõnavõtus rõhutas Erlenheim kahte probleemi, mille lahendamine aitaks tema hinnangul saavutada tegelikku soolist võrdõiguslikkust: aegunud soolistest stereotüüpidest lähtumine ja meeste seni tagasihoidlik panus soolise võrdõiguslikkuse edendamisse ühiskonnas.

Kantsler juhtis Eesti tähelepanu sellele, kui oluline on ühiskonna paremaks toimimiseks naiste ja meeste rollide ning panuste tasakaalustamine nii tööl kui kodus. «Oluline on võtta meetmeid hoolitsuskohustuse ja kodutööde võrdsema jaotuse toetamiseks naiste ja meeste vahel. Kui naised peavad jätkuvalt kandma topeltkoormat, ei saa nad tööturul meestega võrdsetel tingimustel osaleda,» märkis ta.

Konverentsil kiideti heaks resolutsioon ning tegevuskava, mis annavad juhiseid naiste ja meeste võrdõiguslikkuse edendamise alaseks tegevuseks nii liikmesriikides kui Euroopa Nõukogu raames toimuva 47 riigi koostöö osas järgmiseks neljaks aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles