Paet: Eesti ühiskond võiks olla oluliselt enesekindlam

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikett Eesti-Vene uue piirileppe vastu Tartu Raekoja platsil.
Pikett Eesti-Vene uue piirileppe vastu Tartu Raekoja platsil. Foto: Kristjan Teedema

Eesti ühiskond võiks olla oluliselt enesekindlam nii oma oleviku kui ka tuleviku suhtes, märkis välisminister Urmas Paet Eesti ja Venemaa vaheliste piirilepingute eelseisva allkirjastamisega seoses.

Paet nentis intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et Eesti ja Venemaa piirilepinguid on ette valmistatud juba üle 20 aasta, ning et see ei ole väga lühike aeg, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ma arvan, et Eesti ühiskond võiks täna, kui varsti saab Eesti riik juba saja-aastaseks ja me oleme olnud kümme aastat NATO-s ja Euroopa Liidus, olla oluliselt enesekindlam - et mitte kogu aeg kõhelda, et mingisugune nii-öelda uus, nüüdisaegne ja tulevikku suunatud areng kuidagi kahjustab meie minevikku või õiguslikku järjepidevust või midagi veel,» rääkis välisminister.

«Ka piirilepete sõlmimine on riikide vahel täiesti normaalne nähtus. Ka Eesti puhul on see suunatud tulevikku, sest ei ole ju mingi saladus, et suured lahtised küsimused, sealhulgas territooriumite ja piiriküsimused on ikka ajas tekitanud pingeid. Mida vähem meil on Venemaaga lahtisi suuri asju, seda parem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles