Eesti-Vene uue riigipiiri märgistamiseks kulub kümneid miljoneid eurosid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõgi Vasknarvas.
Narva jõgi Vasknarvas. Foto: Toomas Huik

Pärast Venemaaga piirileppe allkirjastamist ja ratifitseerimist seisab Eestil ees piiri märgistamine maastikul, mis võib võtta aastaid ning 2010. aasta hinnapakkumise põhjal maksta ligikaudu 26 miljonit eurot.

Pärast piirilepingu allkirjastamist ja ratifitseerimist peaks kokku tulema demarkeerimiskomisjon, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Rando Kruusmaa selgitas, et kahe riigi poolt kohtuvad erinevad ametnikud, kelle peamine ülesanne on tegelikult kogu riigi piir läbi käia ja reaalselt leppida kokku, kust täpselt maastikul see piir jookseb, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Töö käigus tuleb piirimärgistega ära tähistada umbes 139 kilomeetrit maismaapiiri, kaevata piirikraav ning kindlasti tulevad piirirajatiste juurde erinevad rajad, kus saavad liikuda patrullid, järvedel ja jõgedele pannakse poid ning märgitakse laevateed.

Piirivalveametil on teada ka sellise töö maksumuse suurusjärk.

«Me võtsime ühe hinnapakkumise enne 2010. aastat, et palju võiks maksta riigipiiri märgistamine. Nende hindadega võiks see olla kusagil 26 miljonit eurot,» hindas Kruusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles