Ilves: piirileping on naaberriikide vahel iseenesestmõistetav

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas hendrik Ilves.
President Toomas hendrik Ilves. Foto: Toomas Tatar / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves tervitas Eesti-Vene piirilepete sõlmimist ning tõdes, et  piirileping naaberriikide vahel on Euroopa Liidus tavapärane ja iseenesestmõistetav.

«Nii on ka normaalne, et Eesti ja Venemaa konsultatsioonid, mis kulgesid professionaalselt ja asjalikult, päädisid täna välisministrite allkirjadega piirilepingutel,» märkis Ilves presidendi kantselei teatel.

Ta avaldas lootust, et Eesti ja Venemaa parlamendid ratifitseerivad piirilepingud kiiresti ja takistusteta.

Riigipea sõnul ei mõjuta Eesti ja Venemaa piirilepingud Eesti Vabariigi õiguslikku järjepidevust ning vastavad põhiseaduse sättele ja vaimule. «Selle 122. paragrahv ütleb ju selgelt: Eesti maismaapiir on määratud 1920. aasta 2. veebruari Tartu rahulepinguga ja teiste riikidevaheliste piirilepingutega,» sõnas riigipea.

Välisminister Urmas Paet ja Venemaa välisminister Sergei Lavrov allkirjastasid täna hommikul Eesti aja järgi kell 10.30 Moskvas Eesti-Vene riigipiiri ning Narva ja Soome lahe merealade piiritlemise lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles