Samost: olen kindel, et saan mitukümmend tuhat häält

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Anvar Samost teatas täna pressikonverentsil, et astub Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks ja kandideerib eruroparlamenti.
Ajakirjanik Anvar Samost teatas täna pressikonverentsil, et astub Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks ja kandideerib eruroparlamenti. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna IRLiga liitumisest ja europarlamendi valimistel osalemisest teatanud ajakirjanik Anvar Samost on veendunud, et tal õnnestub koguda mandaadi saamiseks vajalikud kümned tuhanded hääled.

Ta ütles intervjuus Postimehele, et loodab IRLile europarlamendis kolme kohta ja seab oma eesmärgiks Eesti poliitikasse uute inimeste, ideede ja eesmärkide toomise.

Miks otsustasite kandideerida IRLi ridades, mitte üksikkandidaadina?

Usun, et mu eesmärgid täituvad suurema kindlusega, kui ma kuulun erakonda ja erakond toetab mind. IRL on mulle ka maailmavaateliselt sümpaatne ja lähedane erakond. Eriti sümpaatne on see, et see on erakond, kes on minu meelest kogu aeg Eesti tulevikuga tegelenud, mitte sellega, kuidas mõnusalt kuskilt Tallinna Sadamast raha kuskile tassida.

Kui palju hääli loodate koguda?

Võimalikult palju. Selleks, et europarlamendis mandaat saada, on vaja mitukümmend tuhat häält ja ma olen kindel, et ma need hääled saan.

Kuidas kujuneb teie arvates seekord kohtade jaotus europarlamendis?

Tundub, et praegu on kõikidel erakondadel väga võrdsed võimalused. Kõik uuringud viitavad, et erakonnad on ühel joonel, eriti kui vaadata seda, missugune on erakondade toetus nende inimeste seas, kes kavatsevad valima minna – praktiliselt kõigil on umbes viiendikuline toetus. Ma usun, et minu liitumine IRLiga ja osalemine europarlamendi kampaanias aitab siis võib-olla IRLil näiteks kahe koha asemel kolm saada.

Millal saame tutvuda teie programmiliste seisukohtadega?

IRLi programmiliste seisukohtadega saab kogu aeg tutvuda. Ma olen neid siin täna piisavalt tutvustanud. Ma ei taha laotada avalikkuse ette mingit tohutult pikka nimekirja väikestest asjadest. Esimene eesmärk on kindlasti saada mandaat ja kasutada valimiskampaaniat selleks, et uuesti panna Eestile püsti eesmärgid, tuua uusi ideid ja inimesi poliitikasse ning rääkida nendest eesmärkidest, mida Eestil praegu ilmselgelt ei ole. Need on kõik väga suured asjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles