Kuritegevus vähenes jaanuaris

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumi koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel pandi jaanuaris toime 2995 kuritegu, mis on võrreldes eelmise aasta esimese kuuga 188  kuritegu ehk kuus protsenti vähem.

Röövimiste arv vähenes 15 protsenti ja varguste arv seitse protsenti. Võrreldes eelmise aastaga vähenesid ka vargused eluruumidest ja sõidukitest, teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Suurima kasvuga olid kelmused, mille registreerimine kasvas 19 protsenti. Kelmustest kaks kolmandikku registreeriti Harjumaal. Valdav osa neist kuritegudest oli toime pandud varem. Mõnel juhul oli üks isik toime pannud mitu üksteisega sarnast kuritegu.

Isikuvastaste kuritegude üldarv vähenes neli protsenti. Samas raskeid isikuvastaseid kuritegusid – tapmisi ja mõrvu – registreeriti nelja võrra rohkem kui 2013. aasta jaanuaris. Kokku üheksast kuriteost oli viis tapmist ning neli mõrva. Raske tervisekahjustus tekitati neljal juhul.

Justiitsminister Hanno Pevkur väga suuri järeldusi jaanuari numbritest teha ei tahtnud, küll saab positiivsena välja tuua liikluskuritegude arvu vähenemise 23 protsendi võrra. «Selle aasta jaanuaris tabati 75 keskmises või raskes joobes juhti vähem kui möödunud aasta esimesel kuul,» lausus minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles