Karulin: kontserdil näidati Eestit, nagu ta on

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Karulin.
Ott Karulin. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Teatriteadlane Ott Karulin avaldas rahulolu, et vabariigi aastapäeva kontserdil näidati Eestit nagu see on, mitte nagu see unistustes olla võiks.

«Kontserdi keskne kujund – tavaline eestlane vaatamas teleriekraani ees vabariigi aastapäeva kontserti – viis peo igaühe koju. Eks igaüks tahaks naabri aknast sisse piiluda, tavaliselt küll uudishimust, et mis tal paremini on, aga teinekord võib piiluja nii sattuda peale mõnele elukorraldusele, mis korraga ei tundugi enam võõristamist vääriv,» sõnas Karulin.

«Ehk panid teleriekraanilt ainiti vaatavad kaasmaalased meid mõtlema ka oma tehtud valikute üle, seda kasvõi presidendi kõne rõhuasetuste – tervishoid, haridus ja julgeolek – kontekstis. Eestlastel on ikka kombeks pidupäevalaud looka katta ja ei puudu sealt alkoholgi.»

«Hea, et kontserdil näidati Eestit, nagu ta on, mitte nagu ta võiks olla meie unistustes,» lausus Karulin. Tema sõnul tõestas see, et presidendil on õigus.

«Hea seegi, et kontsert küll hoiatas, näidates lõpu eel tühjaks jäänud kodusid, kuid andis lõpuks lootust, et mingid asjad, näiteks «Mu isamaa on minu arm» jäävad meid alati ühendama. Usun, et selle lootuse nimel olid ka esinejad seekordsel kontserdil noored, need, kes peavad kinni maksma vead, kui neid viimastel aastatel tehtud on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles