Vene sõjalennukite aktiivsus Balti piiride lähedal on kasvanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa ründelennuk SU-24.
Venemaa ründelennuk SU-24. Foto: AP / Scanpix

Venemaa sõjalennukite aktiivsus Balti riikide piiride läheduses on viimase viie aasta jooksul suurenenud, väitsid Läti ametivõimud täna.

See annab tunnistust Venemaa sõjalise kohaloleku üldisest suurenemisest Balti piirkonnas, ütles BNSile Läti kaitseministri nõunik Andis Jеkabsons. «Venemaa sõjalennukite lende neutraalsete vete kohal Läti piiri lähedal fikseeritakse üsna regulaarselt,» kinnitas Jekabsons.

Ta tõi näiteks, et teisipäeval lendas Baltimaade piiride lähedal kaks Venemaa ründelennukit SU-24, mis on juba kolmas taoline kinnitust leidnud juhtum viimastel päevadel. Esmaspäeval lendas Läänemerel Balti riikide piiride vahetus läheduses Venemaa sõjalennuk IL-20, kaks päeva varem tuvastati kahe SU-24 ja kahe SU-27 sarnased lennud.

2008. aasta jooksul pidid Baltimaade õhuturbemissioonil osalevad NATO lennukid vaid ühel korral reageerima sellele, kui Venemaa sõjalennuk lähenes Läti piirile, 2013. aastal tegid NATO hävitajad samal põhjusel Läti kohal juba 36 ametilendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles