Eesti on valmis vastu võtma rahutustes kannatada saanud ukrainlasi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet teisipäeval Kiievis.
Välisminister Urmas Paet teisipäeval Kiievis. Foto: Välisministeerium

Välisministeerium kinnitas Eesti valmisolekut võtta vastu Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud ja arstiabi vajavaid inimesi.

«Eesti on põhimõtteliselt valmis võtma vastu ja andma arstiabi Ukraina tänavarahutustes viga saanud ukrainlastele, kellel on Eestis lähedasi või on näidustused, kus Eesti arstid saavad anda efektiivset abi,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Juba varem on ministeerium teatanud otsusest aidata Ukraina rahutustes kannatada saanud inimesi kokku 100 000 euroga, millest pool on mõeldud kannatanute ravikulude katmiseks. Ülejäänud 50 000 eurot on läinud kannatanutele arstiabi andmiseks Rahvusvahelisele Renessansi Fondile. Tegu on heategevusliku valitsusvälise sihtasutusega, mis asutati filantroop George Sorose toel 1990. aastal.

Samuti on Eesti otsustanud suurendada Ukrainast pärit üliõpilastele antavate stipendiumite arvu Eesti ülikoolides õppimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles