Mikser: Putini taotlus on tõsine samm kriisi laienemise suunas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Andres Haabu / Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe, riigikogu väliskomisjoni kuuluva Sven Mikseri sõnul on Venemaa presidendi Vladimir Putini taotlus kasutada Venemaa relvajõude Ukrainas väga tõsine samm sündmuste eskaleerumise suunas.

Mikser ütles Postimehele, et praeguses olukorras peaksid kõik, kel on rahvusvahelises poliitikas mingitki kaalu, selgelt välja ütlema, et Ukraina territoriaalse terviklikkuse ohustamine ja separatismi toetamine on absoluutselt mitteaktsepteeritav ning kui Venemaa otsustab seda teha, tuleb tal maksta selle eest kallist hinda.

Mikser nõustus ka välisminister Urmas Paeti ja riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga, kelle hinnangul tuleks kriisipiirkonda raata rahvusvahelised vaatlejad. «Kui sõltumatu rahvusvaheline vaatlusmissioon on kohapeal, siis see kindlasti raskendab väliste tegutsejate provokatiivseid samme, selles mõttes on see kindlasti asjakohane,» ütles Mikser, kelle sõnul on omaette küsimus, kui lihtsalt saab seda teha.

Ta märkis näiteks OSCE-le viidates, et mõnes organisatsioonis, kes oleks suuteline vaatlusmissiooni läbi viima, on paraku ka Venemaa mõju päris suur. «Kuid kui Euroopa Liit suudaks oma vaatlusmissiooni lähetada, siis sellest kindlasti võiks olla abi, et vältida sündmuste edasist eskaleerumist,» lausus Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles