ENPA alaline komitee avaldas Mailis Repsi algatusel toetust Ukrainale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik / Postimees

Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) alaline komitee võttis täna Pariisis toimunud istungil Mailis Repsi (Keskerakond) ettepanekul vastu avalduse absoluutse toetuse kohta Ukraina riiklikule suveräänsusele ja territooriumi terviklikkusele.

Avalduses mõistetakse üheselt hukka Vene Föderatsiooni relvajõudude tegevus Krimmi poolsaarel ning Venemaa sõjalise sekkumise laiendamine Ukraina territooriumil, eriti idaregioonides.

Avalduse vastuvõtmisele eelnesid konsultatsioonid Euroopa Nõukogu peasekretäri Thorbjorn Jaglandi ja OSCE presidendi Ranco Krivokapiciga.

Euroopa Nõukogu poliitikud mõistavad üheselt hukka Venemaa seadusandjate aktiivse tegevuse Ukraina edasise lõhestamise toetamiseks.

«Assamblee büroo ja alaline komitee otsustasid saata ENPA poliitiliste gruppide esindajad ja monitooringukomitee raportöörid Ukrainasse, sealhulgas Krimmi poolsaarele poliitilisteks konsultatsioonideks Ukraina juhtkonnaga,» ütles Reps.

ENPA alalise komitee istungil osalesid ENPA Eesti delegatsiooni liikmed Mailis Reps ja Margus Hanson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles